Microdermabrasie en peeling: veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen mircodermabrasie en peeling? Wat is het nut van peelen? Dermatokliniek beantwoordt veelgestelde vragen over peelings
veelgestelde vragen
Zowel bij microdermabrasie als bij peeling wordt de opperhuid vernieuwd door dode huidschilfers te verwijderen en poriën te zuiveren. Bij microdermabrasie – meestal uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste –gaat de exfoliatie (vervelling) iets minder diep dan bij peeling. Voor wie een gladde, stralende huid wil krijgen, is peeling effectiever.
Een chemische peeling verwijdert de oppervlakkige huidlagen. De huid schilfert lichtjes af. Daardoor worden rimpels en onregelmatigheden minder zichtbaar. Peeling is ook bijzonder efficiënt om zonbeschadiging, wijde poriën en vlekkige pigmentatie te behandelen. Is uw huid sterk beschadigd door de zon of hebt u diepe rimpels of acnelittekens? Dan kiest dokter Tempels voor een aangepaste, diepere peeling.
Een peeling:
- verwijdert dode huidcellen;
- verfijnt de poriën;
- bevordert de doorbloeding van de huid;
- frist de huid op;
- vermindert pigmentvlekken;
- houdt de huid actief;
- zorgt voor een lekker glad effect.
Dokter Tempels garandeert een evenwichtige behandeling met voldoende tussenpozen. De peeling is aangepast aan uw huidtype of huidprobleem. Zo is er nooit sprake van korstvorming. De eerste twee dagen na de behandeling kunt u een lichtjes rode huid hebben. Daarna kan de huid licht vervellen. Beide nevenwerkingen kunt u eenvoudig verbergen met aangepaste make-up.
Enkel de cosmopeel forte is een sterkere peeling waarbij uw huid meer herstel-tijd nodig zal hebben.
Meer vragen over peelings? Neem contact op met Dermatokliniek voor informatie of maak uw afspraak online.